World Traveling Udon Maker's blog 世界を旅するうどん屋のブログ

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2018/3 World is beautiful!/ オーストラリア・ビクトリア州 世界は美しい!/Australia VIC

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谷村うどんがうどんを作りに2017年8月頃訪れたオーストラリア・ビクトリア州のCさんより嬉しいご報告をいただきました!

 

Cさん「Jonさんがうちを去ってから、全然興味示してないと思ってた息子が、学校の他文化のプロジェクトがあったときに、うどん作りで日本を紹介したんだよ〜。一緒に作って動画でまとめて、あげくの果てに作ったうどん茹でて学校に持って行く羽目になったの〜。でも先生も生徒達もすっごく喜んで食べてたよ。改めてJonさん呼んでよかったなって思ったんだ〜。これからも頑張ってね。遠くから応援してるよ〜。」

 

Cさん「足で踏むとこ、クラスメイト達に「えーっ」てうけてました。」

 

I've got a message from Ms.C whom I visited for udon workshop in 2017/8 in Australia Victoria.

 

Ms.C "After you left, my son started showing interest in udon making and he introduced udon making in his Japanese culture introduction school project. We created a short clip of how to make udon from scratch. All teachers and students loved the taste of udon and I felt that I made a good decision when I asked you to do workshop for us. Always wishing you the best from Victoria "

 

Ms.C "Students especially were surprised of the stepping part and loved it"

 

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と、谷村うどんワークショップを受けてくれたCさんが、お子様の学校での日本文化紹介プロジェクトの際に、うどん作りを動画にして紹介してくれたようです。

 

谷村うどんが去った後も、このような動きがあったということは、細々と谷村うどんがうどんを作り続けることでも、少なからず誰かの何かに影響を与えることができたのではないか、という気持ちになり感激しております。これからもうどん旅を続けることで、このような谷村うどんの輪が広がっていったらいいな〜と思います。

 

So Ms.C, who took my udon workshop, introduced udon making on the short video when her son had this culture introduction school project.

 

I am super happy to hear this story as I feel like what I have been doing actually has had influence on someone in some way even after I left the place. Looking forward to seeing more of this movement and spread of Tanimura Udon community all over the world.