World that World Traveling Udon Maker wants to see 世界を旅するうどん屋が見たい世界  

【World traveling Japanese handmade udon chef visits your kitchen. 世界を旅する本格手打ち讃岐うどん屋が、あなたのキッチンへ】 Bookings available from all over the world 世界中どこからでも予約お待ちしてます

Accept every favor from people 人からの好意にちゃんと甘えよう

f:id:zettodayo:20190128200111j:plain

f:id:zettodayo:20190128200122j:plain

f:id:zettodayo:20190128200116j:plain

 

f:id:zettodayo:20190128200126j:plain

Udon challenge: 27 out of 1200! 1200 udon eaters all around the world in 2019!

#bangkok #thailand #tanimuraudonworkshop

 

The way to continue journey happily? One of the important tips for me is to “accept every favor from people”. Fortunately many people in different countries offered me various things and words numerous times, but I have been receiving everything no matter regardless of my preference. It’s because favors from people are the beginning of communication and relationship with people.  In my case, I have no joy in my journey if I couldn’t find any communication with people. It’s also a fact that anyone would die (figuratively) if a person continued traveling without having any communication with people.

So I was offered three glasses of tequila tonight by the host of my workshop…what’s the reason for not taking them? lol I love any kind of alcohols so I was happy, but it was my first time having 3 glasses of tequila before and after my workshop! Thank you for the amazing party!

 

うどん旅を続ける上で重要なことの一つとは何か?と言われれば、「人からの好意に甘えること」だと思います。これまで幾度となく色々なものを提供して頂きましたが、好き嫌い関係なく、私はほぼ必ず有り難く受け取ってきています。そこからその人とのコミュニケーションが生まれるからです。私の場合、人とのコミュニケーション無しに、旅の喜びはありません。また、好意に甘える勇気を持たなければ、谷村うどんは今頃世界のどこかで息絶えていたでしょう・・・

というわけで、今回はワークショップ前後にテキーラを3杯頂きました笑お酒は何でも好きなのでハッピーでしたが、さすがに3杯テキーラを飲むワークショップは初めてでしたが、楽しかった!素敵な時間をありがとう!