World Traveling Udon Maker's blog 世界を旅するうどん屋のブログ

【World traveling Japanese handmade udon chef visits your kitchen. 世界を旅する本格手打ち讃岐うどん屋が、あなたのキッチンへ】 Bookings available from all over the world 世界中どこからでも予約お待ちしてます

(Udon challenge 16/1200) 2019/1/20 #tanimuraudonparty #bangkok #thailand

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It’s always on topic in Japan how to be productive in your life, but when in Thailand, the atmosphere of this country tells me why not work when you feel like it, and eat and sleep whenever you feel like it. What’s the point of being productive in your life? Just calm down and be happy…lol Really interesting that there is different atmosphere in every country that makes you feel and think differently. Especially among countries I’ve been to so far, Japan and Thailand are totally on opposite side!

Today’s party was held among people from Singapore, U.S, Thailand, Russia and Afghanistan who met through Tinder and bar! And surprisingly this Japanese udon guy was invited as a chef for the party through Facebook lol This is what we call “urban life” !

日本では「生産性を高める」という表現がよく使われますが、タイにいるとゆるく仕事して、食べたい時に食べて、暇なら昼寝して全体的に人生ゆるくハッピーだったらいんじゃないの?なんで生産しようと焦ってるの?ゆるくいこうぜ〜という空気感が強くて、どんどん染まりつつある世界を旅するうどん屋でございます(笑)国によって与えられる空気感が違うのは面白いです。特に私が行った国の中でも、日本とタイは明確に真逆です。

さて、今回はあの有名アプリ・Tinderやバーで出会ったシンガポールアメリカ、タイ、アフガニスタン、ロシアというインターナショナルな方々の集まりになぜか日本人である私がフェイスブック招待され、日本を代表する日本食うどんを作ってまいりました(笑)これがアーバンライフというやつなのでしょう(笑)