World Traveling Udon Maker's blog 世界を旅するうどん屋のブログ

【World traveling Japanese handmade udon chef visits your kitchen. 世界を旅する本格手打ち讃岐うどん屋が、あなたのキッチンへ】 Bookings available from all over the world 世界中どこからでも予約お待ちしてます

2018/11/3 #tanimuraudonparty #jerusalem #israel

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ドイツでうどんを食べてくれた方からイスラエルのご友人を紹介していただき、イスラエルでうどんパーティーが開催されました。(このご縁がなければイスラエルで日本人との接点はなかったかもしれません・・・!)イスラエルにあるテルアビブは東京ばりと言っても良いくらい大都会ですし、エルサレムも街として活気はあるのですが、日本食へのアクセスという意味ではこれまで訪れてきたオセアニア、アジア、ヨーロッパの国々と比べると、あまり身近ではありません。そんな中、納豆やてんぷら等本格的な日本食を準備してくださり、そこに谷村うどんがコラボすることで、国際協力関係で働く現地在住の日本の方々の「日本食シック」の助けになったようで良かったです。みなさんサポートや準備ありがとうございました!

 

Introduced by my guest in Germany, I got to connect with today’s host in Jerusalem and held another udon party with Japanese crowd! Even though Tel Aviv in Israel is as big as Tokyo, Japanese food in general is not as accessible as previous countries I visited in Oceania, Asia, and Europe. However the host prepared natto (sticky beans), and tempuras for condiments on top of my handmade udon, and that seemed to make Japanese guests who live here in Israel very happy. Thank you all for preparation and support.