World Traveling Udon Maker's blog 世界を旅するうどん屋のブログ

【World traveling Japanese handmade udon chef visits your kitchen. 世界を旅する本格手打ち讃岐うどん屋が、あなたのキッチンへ】 Bookings available from all over the world 世界中どこからでも予約お待ちしてます

2018/7/21 #tanimuraudonworkshop #paris #france

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パリのお宅でタピオカ粉米粉を熱湯と混ぜて作るベトナム風うどん「バンカン」の作り方を見せてもらったり、ウイスキーを頂いたり谷村うどんの方がおもてなしされてしまいました・・・バンカンはうどんと作り方が似ておりすごく興味深かったのですが、讃岐うどんとは異なり(うどんは食べすぎると重い・・笑)さっぱりしていて食べやすくてお腹にやさしそうなお味でした!最後の写真が手打ちバンカンです。皆さんありがとうございました!

 

I was there to do my udon workshop, but was rather welcomed with Vietnam udon "banh canh" noodle, made of mixture of tapioca sartch and rice flour and hot water, and a great glass of whiskey! The process of Banh canh making was very similar to udon making(but done without stepping...) but the texture was different and felt much lighter than udon. The very last picture is the handmade banh canh! Thank you everyone for support!