World Traveling Udon Maker's blog 世界を旅するうどん屋のブログ

【World traveling Japanese handmade udon chef visits your kitchen. 世界を旅する本格手打ち讃岐うどん屋が、あなたのキッチンへ】 Bookings available from all over the world 世界中どこからでも予約お待ちしてます

2017/8 Tanimura Udon on school magazine! #melbourne #australia

f:id:zettodayo:20171222100212j:plain

f:id:zettodayo:20171222100456j:plain

 

ありがたいことに今年6月末にSouth Oakleigh Secondary Collegeで行った日本語のクラスでのうどんワークショップのことを、OAK Newsという学内の情報誌(?)に取り上げて頂けたようです。日本からなんのあてもなく(誰からも頼まれてないのにw)、スーツケースに皆さんご存知の麺切りカッターを入れてオーストラリアに持ってきて、ブリスベンからゆるゆると南下してきたうどん旅が、オーストラリア最南端(ある種)のメルボルンで、学校の情報誌に取り上げて頂けると言うのはなんとも個人的に感慨深いです。ひょんな思いつきでも、あれこれ目の前のことをやってると形になるのだな〜という貴重な学びとなりました。いつものごとく、言わずと知れたメルボルンの神様はつさんには大感謝です(何を隠そうメルボルンで初めてうどんを作る機会をくれたのはこの方です)。ありがとうございました。

Thankfully, my very first customer in Melbourne wrote about Tanimura Udon school workshop on article on school magazine from his secondary school (South Oakleigh Secondary College). Such a touching moment for me as I brought this unimaginable heavy noodle cutter from Japan and started traveling from Brisbane Australia down to Melbourne by myself without knowing anyone at the time I was in Japan, and as a result, I was fortunately praised for having an impressive workshop at school in Melbourne! Thank you again Hatsu for being my first customer in Melbourne.