World Traveling Udon Maker's blog 世界を旅するうどん屋のブログ

【World traveling Japanese handmade udon chef visits your kitchen. 世界を旅する本格手打ち讃岐うどん屋が、あなたのキッチンへ】 Bookings available from all over the world 世界中どこからでも予約お待ちしてます

2017/12/14 See you again Malaysia!

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(写真は祭りのはっぴを着てうどん生地の上でノリノリに踊る、超絶ナイス!なお姉さん)

マレーシアでも一ヶ月という短い期間で、数々の素晴らしい出会いに恵まれ、人の優しさに触れることができました。改めて、素晴らしい体験をさせてくれたマレーシアのみなさんと、うどんに大感謝です。オーストラリアでは、グルテンフリー、ビーガンの壁があり、マレーシアでは水道水の質問題(場所とタイミングによっては茶色い水がでるらしい。。?)、ハラル(豚肉やアルコール分NO!つまり豚肉を炒めた鍋はNO!麺つゆNO!)の壁があり苦労しました。さらにオーストラリア時代のように車はないので、移動手段は基本UberやGrabという配車アプリを活用(たまにお迎えが遅く、焦る笑)。と色々ありましたが刺激的で楽しかったです!またあのうどんが食べたくなったらマレーシアに招待してください^^それでは、マレーシアの皆さん、また世界のどこかで会いましょう!そしてやっとのことで、うどんの故郷・日本へ・・・笑

(Photo: Wonderful lady dancing on the udon dough, wearing japanese traditonal festival wear..!)

Again I was fortunate enough to be able to encounter wonderful people and their kindness in this one month stay in Malaysia. Thank you all in Malaysia for support and thank you Udon for connecting us! In Australia, gluten free and vegan were big issue for me, but in Malaysia, the quality of tap water and halal(no pork, no alcohol, which means NO pot used for stir frying pork and dipping sauce using alcohol.) were hard to deal with. Moreover, I used Uber and Grab to visit venues because I didn’t have a lift in Malaysia…But so much excitement and had fun! Please invite me to Malaysia if anyone is craving for my udon once more! Hope to see you all again somewhere in this beautiful world. And finally heading to the country of Udon, Japan….lol